Här har ni både svängrum och luftrum högst upp i huset för max 8-9 personer i tre sovrum och två etage. All utrustning som du kan behöva för en vecka oavsett ambition i köket. Två badrum underlättar så att morgonlogistiken flyter på lika bra som liftkön i VM8:an. Även här hittar du ett eget skid- och pjäxrum på samma våningsplan högst upp i huset. Smidigt ska de vara.

Lägenheten ligger på samma våningsplan som lägenhet 758, med fin utsikt över Åresjön och Skutan. Smidigt alltså, för exempelvis ett mindre företag att hyra båda lägenheterna och samla upp till 16 personer högst upp i huset. Läs mer om vett och bruk i lägenheterna nedan, så blir det mysigt för både er och oss som kommer efter. Slutstädning och Härligt Färdigbäddade Sängar ingår i priset likaså Garageplats och Wifi.

Fakta

Antal sängar
8-9. Familjerum: 2 sängar (90*200), 1 våningssäng (90*200, 120*200), Master: 1 dubbelsäng (160*200), Nedre rummet: 2 sängar (90*200, 80*200)

Avstånd till Åre torg
100 meter

Avstånd till liftsystem
100 meter

Uthyrare
Jonas

Telefon
0708-928900

Epost
dahliehuset@bokaiare.se

Kök

Kök i vinkel öppnar för effektiv marktjänst inför och efter en dag med många höjdmetrar i sikte och i knäna. Morgonsolen står på parad rakt in genom balkongdörren, och sommartid sitter du här ute och tar både morgonkoppen och kvällsfikat här. Köket fullutrustat för de flesta kulinariska infall du kan få för dig: fågel, fisk eller mitt emellan.

Matplats

Här sitter ni vackert med utsikt både hit och dit, och med lite snedtak som kapslar in och bryter luftrummet i en icke fyrkantig sfär. Här sitter ni lagom 8-9 personer, precis lika många som det finns sängplatser till.

Sittgrupp nere

Liten lounge att slappa i innan maten, eller innan utgång på byn. Fördrink eller efterdrink är en smaksak, du väljer. Ett vasst fönsterparti upp mot Skutan så du ser hur molntapparna rör sig, eller om det är blå himmel som väntar.

Badrum

Bastu är ett måste på en fjällsemester. Lite slowcooking av möra lårmuskler på ca 75-80 grader i 40 minuter är ett beprövat recept som smakar som bäst dagen därpå efter att köttet fått vila. Detta är det större badrummet; det finns ett till uppe, för att få till morgontrafiken bättre än på Essingeleden.

Lilla badrummet

Golvvärme, handdukstork och ett bra duschandtag med sköna strålar. Även ett litet badrum kan skämma bort en stavstel kropp efter en dag i cykel- eller skidspåret. Inte störst men bäst, precis som Åre i sig.

Familjerum

Perfekt för en hel familj med tre barn i bagaget. Platsbyggda sängar för att maximera drömytan till fyra sängar, men där den nedre sängen i våningskomplexet är extra bred för två personer att sova sked eller skavföttes. Snyggt byggt.

Master sovkammare

Begreppet himmelssäng får här sin riktiga innebörd, för du sover med huvudet i takfönstret, och kan spana upp i den svartblå stjärnhimmeln. Men också vakna av smattrande regn, vilket är rätt mysigt det också, om man är på rätt sida glaset, och inte glömt att stänga i vinternatten.

Sovrum

Mer platsbyggda sängar, som är konfektionerade precis för rummets längd och bredd, vilket gör dem lämpliga för de som inte vill sova i dubbelsäng. Smart förvaring i backar under sängen. Snedtak och takfönster ramar in tillvaron, och det kommer nog bli lite slagsmål om detta rum. Snyggt byggt igen.