Här bor du bland takåsarna och med fönster i alla väderstreck, som låter blicken hitta ut över fjäll och sjö, och låter solen leta sig in långt över golvet. Kvällssolen magisk. Detta är vår största lägenhet, i två etage plus ett sovloft. Ett fjällnära boende bekvämt för max 8 personer i tre sovrum plus loft, två badrum, en bastu och ett stort kök med matplats och vardagsrum i en öppen stor volym.

Eget skid- och pjäxrum på vintern har du på samma våningsplan i huset. Vill ni brassa eget käk finns allt ni behöver för både snabbmat och långkok, Annars har ni de flesta godbitarna i restaurangvärlden ett lappkast utanför dörren. Läs mer om vett och bruk i lägenheterna nedan, så blir det mysigt för både er och oss som kommer efter. Slutstädning o Härligt Färdigbäddade Sängar ingår i priset likaså Garageplats o Wifi.

Fakta

Antal sängar
6 + 2 på sovloft. 3 dubbelsängar (180*200, 160*200, 160*200), Sovloftet: 1 dubbelsäng (160*200)

Avstånd till Åre torg
100 meter

Avstånd till liftsystem
100 meter

Uthyrare
Jonas

Telefon
0708-928900

Epost
dahliehuset@bokaiare.se

Köket

Här behöver du inte stå med blicken i långpannan, utan kan njuta av kvällssolen som är på väg ner bort över Norge i väster. Eller strunta i disken och sätt dig på balkongen och njut en timme till med filten omkring axlarna. Köket är dock fullutrustat med allt du behöver för att laga både en-, två-, och tre-rätters middag till skidmatta ben. Matplats för minst 8 personer.

Hallen

Klinker långt in på golvet gör att du kan stöka runt med ytterskor eller ta med barnvagnen in. Hit men inte längre, dock. Det fastnar lätt grus under skorna – både sommar och vinter – så gå inte in längre med ytterskor, så håller vi parketten fräsch. All sportutrustning ställer du borta i förrådet på samma våningsplan; dörren märkt med 758/763.

Sängkammaren

Vill du vakna vacker drar du inte för gardinerna, utan vaknar i takt med att solen sprider sig i dalen och väcker fjällen bort mot Duved och Storlien. Men solen lyser inte in direkt förrän till kvällen och det är ett helt annat skådespel. Ett väldigt vackert rum, och om du inte drömmer lika vackra drömmar, kommer du inte göra det någon annanstans heller.

Sovrum uppe

Dubbelsängen bäddad när du kommer, bara att lägga dina ”karvade” ben i högläge och vänta på att någon med starkare ben och ambitiösare kokkonst börjar med middagen. Valet mellan tv eller stjärnhimmel är inte svår att göra.

Sovrum nere

Bred säng så det går att sova två här utan problem, om man är kära. Annars ett fint enkelrum med lite lagom snedtak och ett takfönster mot söder. Här ser du direkt på morgonen vilket väder som väntar. En blå gardin, eller smatter på rutan. Här har du stora badrummet för dig själv.

Sovloft

Massor av ”träkoje-känsla” och hur mysigt som helst, med ett eget spanarfönster ut över Åresjön. Här kan både kusiner och kompisar få plats i stor skara och leka att dom bor i tält. Men egentligen är det bara två sängar här uppe. Det kan bli lite varmt här uppe sommartid, så det räcker oftast med tunna täcket.

Badrum

Dusch, toa, tvättstuga och bastu. Allt du behöver för att vara redo att möta naturens nycker och utmaningar. Men kanske ännu mer för att återställa kroppen efter en hel dag på fjället, och göra den redo för nästa.

För att morgonrutinerna ska flyta lika bra som Åreälven är det såklart bra med ett badrum uppe också, för att undvika köbildning. Men det kan behövas lite logistik-akrobatik ändå om ni är många. Självklart dusch även här.