Tåg

Att ta SJ:s ”bergbana” till Åre är nästan lika klassiskt som byn själv. Så har fjälljagare gjort de senaste 150 åren. Ett värdigt sätt att närma sig bergen. Du tar nattåget från Stockholm, Malmö eller Göteborg och låter sovvagnen vagga dig till söms i. Byt om till skidkläder på tåget och ställ resten i lägenheten på väg mot backen. Miljövänligast.

Bil

Det är högertrafik som gäller hela vägen in i byn. Från Stockholm är det cirka 55 mil till torget, Smidigaste vägen går nog över Sundsvall. Från Göteborg kör du smidigast över Trollhättan, Åmål och Malung, Mora, Sveg etc; cirka 80 mil. Från Malmö är det en diger dagsetapp om ca 110 mil. Bättre då att ta nattåget.

Flyg

Östersunds flygplats och Værnes flygplats utanför Trondheim har regelbundna förbindelse med storstäderna. Sen tar du flygbuss eller tåg vidare till Åre. Hyrbil känns onödigt för du kommer inte behöva den här i Åre, åtminstone inte vintertid. Vill du köpa mer vingar för pengarna kan du boka helikopter hela vägen in till byn.

Buss

Fjällbussar går från de större städerna, och är nästan lika smidigt som tåget, men inte lika klassiskt och kanske inte lika bekvämt. Bussen stannar också vid stationen och du har nära upp till lägenheten och backarna.